Mint égen a csillagok
aurora story time links home tumblr


Szombatos - első
2016. szeptember 17., szombat | 10:25:00 | 2 comments

((Mielőtt belevágnék, hadd mondjam el, hogy mennyire sajnálom az inaktívságomat. Nem fogok kifogásokat keresni, inkább csak egy képet szúrok be.))

Már nem egyszer megfordult a fejemben, hogy hmmm, kellene egy olyan rovat, amely a hét egy fix napján jelenik meg; és lássuk be, a szombatnál jobbat sosem találhatnék. Nincs iskola, pihenek (amíg mások élik az életüket, és buliznak), olvasgatok, blogolok - röviden tehát olyan dolgokkal foglalkozom, amelyeket szeretek.
Úgy döntöttem, hogy minden szombatos bejegyzésnek 7 fő tárgya lesz; egy könyv, egy film, egy zene, egy blog, a hét olvasója, egy idézet, valamint egy meglepetéstéma, amelyre egész héten készülni fogok, és valószínűleg utalok is majd rá a posztokban. Akkor kezdjük is!
KönyvNicholas Sparks - Mindig van holnap


Még augusztus végén vettem meg ezt a könyvet két másikkal együtt, azonban még egyiket sem sikerült kivégeznem , hiszen annyi dolgom van, hogy már semmire sem jut idő , viszont büszkén állíthatom, hogy nagyon jól haladok vele. A történet brutálisan romantikus, megspékelve egy hatalmas titokkal, ami mindenki életére kihat; tökéletes Sparks-alkotás. Nem akarok spoilerezni, ha valakit érdekel, két megoldást ajánlok: írjon nekem a bisankatoth@gmail.com-ra, és én örömmel kifangörcsölöm magam, vagy kattintson IDE, és töltse le PDF-ben (én személy szerint sokkal jobban szeretem a normális könyveket, de tudom, milyen az, amikor le vagy égve, és nincs pénzed még kajára sem, nemhogy könyvre).


Film

A mindenség elmélete


Elég sokszor hallottam már A mindenség elméletéről, a családom is mesélt róla, és mivel főleg pozitív kritikákat olvastam róla, tegnap este megnéztem. Hát, csillagok, a film háromnegyedénél könnyes volt a szemem, és végig azt hajtogattam magamban, hogy "én is ilyen szerelmet akarok", "olyan megható", "tökéletes", egészen addig, ameddig meg nem érkezett a számomra legirritálóbb karakter, és tönkre nem vágott mindent (mind a vásznon, mind a való életben). Persze nem ez volt a film lényege, természetesen valamilyen szinten megértem, hogy ez történt, de akkor is, könyörgöm, jóban-rosszban! Ja, és mielőtt elfelejtem; akkora hatással volt rám Stephen Hawking, hogy biztosan olvashattok majd róla a blogon is.

Zene

Three Days Grace - The Real You


Egy számunkra fontos projekten dolgozunk pár osztálytársammal barátnőmmel, amely erre a számra épül, és ki kellene találnom hozzá egy sztorit. Jelenleg az ötleteim száma egyenlő a nullával, ám száz százalék, hogy egyszer a távoli jövőben előrukkolok valami zseniális tippel, és akkor mindenki engem fog ünnepelni  (haha, álmodom) . Addig is hallgassátok meg, szerintem lenyűgöző, a szövege szép, és úgy, ahogy van, egy nagy ahw.
Blog


Nem most akadtam rá Andi blogjára, de úgy igazán csak mostanában fogott meg , ennek tuti köze van ahhoz, hogy belecsöppentem a Sherlock fandomba . Már az előző kinézetekbe is borzalmasan szerelmes voltam, de ez a mostani... Levettél a lábamról. Olyan aranyos, hogy nem lehet nem szeretni, és ugyanez elmondható a blogon olvasható történetekről. Egyetlen egy hibát találtam az egész oldalon: néhol a helyesírástól kissé eltérsz, ezt a hibát könnyen kiküszöbölheted egy bétával (ha nem találsz, én nagyon szívesen vállalnám ezt a szerepet). Csak így tovább! :)


A hét olvasója


Liz Fray


Ha igazán pontos akarnék lenni, akkor Liz nem a hét olvasója címet kapta volna meg, mert nem is posztoltam a héten, de ez ebben a pillanatban lényegtelen. Drága Liz, rendkívül hálás vagyok neked azért, hogy rendszeresen feldobod a napjaimat a kommenteiddel, bátorítasz Facebook-on is, minimum annyit megérdemelsz, hogy megemlítelek itt. Csináltam neked egy béna plecsnit, ha szeretnéd, nyugodtan rakd ki a blogodra, azt csinálsz vele, amit akarsz, ez a tiéd:)
IdézetKezünkből azonnal kihúzzuk a tüskét,
– miért őrizzük akkor a szívünkben?

/Szent-Gály Kata - Esztendő/

Meglepetés

Mivel ez az első ilyen bejegyzés, ezért úgy döntöttem, a nagyobb meglepetéstémákat eltolom későbbre (vagyis jövő hétre), és most az eltervezett, félig-meddig/teljesen megírt történeteimről/cikkeimről mesélek nektek.

Emlékeimben él tovább
Szerelmes.
Katonás.
Háborús.
Mesélős.
Nagyis.
Romantikus.
Én is sírok rajta kategória.
Fülszöveg egyelőre nincsen hozzá, de dolgozom rajta.
Körülbelüli érkezés: szeptember vége, október eleje
Típus: saját sztori, novella
Korhatár: nincsen, de csupán annak ajánlom, aki elviseli/szereti a fent említett címkéket
Sikersztori - A boldogságomról
Tanácsadós.
Segítős.
Pszichológusnak képzelem magamat.
De olyan jó érzés, hogy tuti több ilyet publikálok majd.
Reklámszöveg: még ismeretlen
Körülbelüli érkezés: szeptember
Típus: teljességgel saját cikk, tele tapasztalatokkal, ötletekkel, mérhetetlen segíteni akarással és szeretettel.
Korhatár: nincs, ez tényleg mindenkinek szól


További izék, melyeknek nincs sem borítójuk, sem jellemzésük, és még címük sincsen
- Johnlock /John+Sherlock/
- Malec /Magnus+Alec/
- Bellarke /Bellamy+Clarke/
-  Johnlock is real /részletes elemzés/
- És ha jófej leszek, még a Por Fin Te Encontré részleteit is megosztom veletek (bár úgy tűnik, majdnem a szavazók fele nem akarja ezt...)

Remélem, élveztétek az első Szombatosat, én mindenesetre imádtam, és már annyi ötletem van a következő ilyenre, hogy a helyetekben félnék *pszichopata nevetés*!